19:30

Vara SK

Referat

Referat: Trollhättans IF - Vara SK

Vara sk dam åkte på onsdagkvällen till Trollhättan för match mot Trollhättans IF. Matchen spelas på konstgräset på Trollhättans IP. Det är initialt en svängig match. Trollhättan har ett flertal riktigt spelskickliga fotbollsspelare och ett starkt försvar. Vara får inte riktigt ner bollen på marken och många bollar går till fel adress. Stundtals är Vara stressade och får inte riktigt till sitt fina spel som de kan spela. Trollhättan är fysiskt väldigt starka men vara står emot bra i närkamperna, vilket är en stark utveckling Varas lag tagit under detta året.
Vara tar ledningen tidigt i matchen, 1-0 görs av Lisa G som tjuvar bollen från en av Trollhättans backar när hon skall passa tillbaka bollen till målvakten och kan sätter bollen i öppet mål.
Vara har ytterligare några målchanser under första halvlek men stora delar av halvleken går bollen fram och tillbaka mellan lagen och ingen av lagen kommer till några farliga avslut.
Under andra halvleks 63 minut lägger Hanna en fin boll till Alice som kommer fri och får göra sitt första mål i damlaget. Vara leder nu med 2-0. Vara är i slutet av matchen det starkare laget och orkar trampa på i bättre tempo och har ett flertalet målchanser. I 90 minuten sätter Liv slutresultatet 3-0 framspelad av Dagny. En stor eloge till Varas damer som kämpar för varandra och arbetar tillsammans som ett lag, de trampar på under hela matchen allt för att vinna matchen.
Nu får Vara några dagars vila och kan ladda för match på söndag mot Sjuntorp på bortaplan.